marketing-specialists-computer-with-megaphone-social-media-icons-social-media-marketing-social-networking-internet-marketing-concept-pinkish-coral-bluevector-isolated-illustration_335657-2290

Wat zijn uitlegvideo’s

Als bedrijf of onderneming is het altijd een goed idee om je klanten voldoende te informeren. Op die manier kan je niet enkel de klantentevredenheid verhogen – door goede en vooral makkelijk verteerbare informatie op je website beschikbaar te stellen is het ook makkelijker om leads en geïnteresseerden te overtuigen om zich klant te maken. Een van de beste manieren om klanten en leads van informatie te voorzien is door uitlegvideo’s. In dit artikel bekijken we dan ook wat uitlegvideo’s nou zijn en hoe wij als bedrijf uitlegvideo’s kunnen inzetten om de klantentevredenheid te vergroten en meer klanten aan te trekken. 

Wat zijn uitlegvideo’s

Uitlegvideo’s zijn video’s waarin er informatie gegeven wordt over een product of dienst. Daarbij worden in uitlegvideo’s vaak de meest voorkomende vragen beantwoord of wordt er haarfijn uitgelegd hoe jouw product of dienst problemen kan oplossen of vragen kan beantwoorden. 

Uitlegvideo’s zijn vaak kort en bondig maar toch simpel genoeg waardoor mensen die helemaal niets van je branche of product afweten makkelijk mee kunnen volgen. 

Waar worden uitlegvideo’s zoal gebruikt? 

Uitlegvideo’s kunnen op een heleboel verschillende manieren gebruikt worden. Hier zijn alvast enkele voorbeelden: 

Uitlegvideo’s op de landingspagina 

Heel wat bedrijven gebruiken uitlegvideo’s op landingspagina’s. Zeker wanneer leads zich in de intent of consideration fase van de funnel bevinden kan een uitlegvideo jou helpen de lead sneller door de funnel te laten bewegen. Daarnaast zal een uitlegvideo op je landingspagina plaatsen er eveneens voor zorgen dat de klant jouw product of dienst beter begrijpt, een beter zicht heeft op hoe jouw product hem of haar kan helpen met hun probleem en uiteindelijk ook de klant geruststellen gezien je laat uitschijnen dat je klaar staat om klanten te helpen met het gebruik van jouw product of dienst. 

Uitlegvideo’s op YouTube 

Ook kan je ervoor kiezen om uitlegvideo’s te publiceren op YouTube. Wanneer mensen met een probleem zitten – denk bijvoorbeeld aan een verstopt toilet, een probleem met de computer of zelfs een vraag over marketing, dan zijn Google en YouTube vaak de eerste stap binnen dit onderzoek. Wanneer jij dan met jouw YouTube video kan uitleggen hoe jouw product of dienst deze vraag beantwoord of het probleem oplost, dan kan je op die manier mensen naar een aankooppagina of landingspagina sturen. Een bijkomend voordeel aan YouTube video’s is dat zij eveneens makkelijk ranken in de Google Zoekresultaten en opgenomen kunnen worden in Google Discover. 

Uitlegvideo’s in een video bibliotheek op je website 

Wanneer je een dienst of product verkoopt kan het ook erg handig zijn om uitlegvideo’s in een soort bibliotheek op jouw website aan te bieden voor huidige of toekomstige klanten. Door een bibliotheek aan te leggen met vragen en tutorials over jouw product of dienst kan je de klantentevredenheid verhogen omdat klanten onmiddellijk een antwoord krijgen op hun prangende vragen, maar ook de druk op de klantendienst afnemen. Daarnaast kan je via uitlegvideo’s eventueel ook aan crosselling of upselling doen door de voordelen van bijkomende producten of duurdere services aan de klant voor te stellen. 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *