E-commerce website

Dropshipping in Nederland

Wil jij graag een eigen zaak beginnen maar heb je geen duizenden euro’s om stock aan te kopen of ruimte om de stock op te slaan? Dan kan je eventueel beginnen met dropshipping. Dropshipping is een manier van verkopen via het internet waarbij jij als verkoper geen eigen stock moet inslaan of opslaan gezien je direct bij de leverancier bestelt en dit dan laat toekomen bij de klant – zonder dat het product bij jou geleverd moest worden. 

Waarom is Dropshipping zo populair? 

Dropshipping is erg populair in Nederland net omdat je helemaal geen stock op voorhand moet aankopen of inslaan. Op die manier verdien je meer geld wanneer je producten verkoopt en kan je dat geld dus herinvesteren in advertenties en uitbreidingen op je website. 

Juist omdat je geen producten hoeft in te slaan is Dropshipping een redelijk risicoloze manier van online verkopen. Indien je product niet verkoopt ben je gewoon enkele tientjes kwijt aan het kopen van je domeinnaam en het opzetten van je website. 

Welke manieren van Dropshipping zijn er? 

Wanneer we kijken naar Dropshipping zien we dat er enkele verschillende soorten en manieren van dropshipping zijn. We zetten er hier alvast enkele op een rijtje. 

  • Dropshippen van T-shirt en ander textiel 

Een eerste soort dropshipping is het dropshippen van T-shirts en ander textiel. Hierbij kan jij jouw eigen ontwerpen op een T-shirt, petje of zelfs badhanddoek zetten en dan verkopen op je website. Wanneer jij je lid maakt van websites zoals Printful, Teelaunch of Printify kun je zelfs een plugin installeren op je website zodat producten automatisch geupload worden. Daarnaast worden de verkopen ook automatisch vervuld waardoor je op zich erg weinig werk hebt aan het onderhouden van je website. 

  • Dropshipping via China 

Een tweede soort dropshipping die we vaak zien en tegenkomen is het dropshippen vanuit China. Dit soort dropshipping heeft spijtig genoeg een slechte naam gezien de producten niet altijd van goede kwaliteit zijn en de levering erg lang kan duren. Laat dit jou echter niet tegenhouden. Zorg ervoor dat je de producten altijd eerst even zelf bestelt zodat je de kwaliteit kan controleren. Daarnaast is het ook goed om de verwachtingen qua levertijd duidelijk te maken op de website en een leverancier te kiezen met een korte levertijd. 

  • Dropshippen via Nederlandse bedrijven 

Tot slot kan je ook dropshippen via Nederlandse en Europese bedrijven. Websites zoals CJ Dropshippers hebben lange lijsten met leveranciers en fabrikanten die samenwerken met dropshippers. Op die manier kan je makkelijk en snel een goede lokale leverancier vinden die jouw producten kan verzenden naar de klant. 

Kan je dropshipping pakketjes personaliseren?  

Wanneer je producten bestelt via de fabrikant en deze dan direct naar de klant doorstuurt zit je natuurlijk met het probleem dat er een factuur bij het pakketje zit of dat het pakketje niet gepersonaliseerd is. Wanneer je ervoor kiest om te dropshippen via een bekend dropshipping bedrijf zoals Prinful, of een samenwerking aangaat met een lokale leverancier, dan kunnen jouw pakketjes gepersonaliseerd worden met jouw sticker of logo en kan er gevraagd worden dat de factuur niet in het pakketje aanwezig is. Indien je ervoor kiest om te dropshippen via China is dit echter niet zo makkelijk. 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *