GRAFISCH DESIGN

Blogs op je website

Heb jij een website waar je een dienst of product op promoot, maar weet je niet zeker of je wel zou beginnen aan een blog? In dit artikel leggen we haarfijn uit waarom een blog net erg goed kan zijn voor jouw website, je klanten en de uitstraling van je bedrijf. Hoewel een blog onderhouden natuurlijk heel wat werk kan zijn, zijn er zoveel voordelen aan een blog verbonden dat jij heel wat klanten en verkopen misloopt wanneer je ervoor kiest om geen blog op je website te onderhouden. Leer hier waarom! 

  • Een blog is goed voor SEO 

Wanneer je contact opneemt met een marketingbureau zal een van de eerste tips altijd zijn om een blog op je website te plaatsen. Door een blog kan je namelijk makkelijk aan content marketing doen. Bij content marketing ga je door middel van zoekwoordenonderzoek erg goede artikelen schrijven die dan na een tijdje gaan ranken in Google. Op die manier komen jouw artikels dan ook hoger te staan in Google en trek je meer bezoekers aan. Daarnaast is het ook makkelijker om backlinks te vergaren naar goed geschreven artikelen wat dan weer een positieve invloed heeft op jouw positie in Google. 

  • Meer Backlinks 

Zoals hierboven reeds gezegd kan je door het schrijven en publiceren van erg goede en complete blog posts heel wat backlinks vergaren. Backlinks zijn links naar jouw artikel of website in andere blog posts of op andere websites. Om zo hoog mogelijk te raken in Google is het belangrijk dat je een goed aantal backlinks verzameld en dat deze backlinks er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Wanneer een blogpost meer backlinks verzameld heeft die blog post meer kans om hogerop te klimmen in Google. Daarnaast zal die link juice ook gedistribueerd worden naar jouw root domain en naar de andere pagina’s die in de blog gelinkt werden. 

  • Je trekt meer klanten aan 

Ook kan je met een goede blog heel wat meer klanten aantrekken. Wanneer je blog posts namelijk beginnen stijgen in de Google Rankings zullen meer en meer mensen op jouw link in de zoekresultaten klikken en zo op jouw blog en website terecht komen. Wanneer je aan het eind van je blog een Call To Action toevoegt of de e mailadressen van bezoekers verzamelt via een lead magnet kan je op die manier nieuwe mensen in je funnel aantrekken of meer mensen naar je verkooppagina leiden om zo meer verkopen te maken. 

  • Positioneer je als een thought leader 

Door het schrijven en publiceren van goede blog posts kunnen jij als ondernemer of je bedrijf als onderneming zich positioneren als expert in het veld of thought leader. Enkele goede voorbeelden van thought leaders die via blog posts, uitlegvideo’s, en zelfs boeken wereldberoemd werden zijn Neil Patel en Steven van Belleghem. Door jou of je bedrijf als thought leader te positioneren kun je makkelijker het vertrouwen van klanten en leads winnen en meer samenwerkingen met andere bedrijven te pakken krijgen. Heel wat thought leaders worden daarnaast ook gevraagd om te spreken op evenementen waardoor zij werknemers kunnen aantrekken en hun bedrijf in de kijker kunnen zetten. 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *